ODDAJA - Kulturna vrata Gorenjske

Kulturna vrata Gorenjske

Kulturna vrata Gorenjske

datum objaveObjavljeno / 03.01.2018 06:56

S tokratno rubriko Kulturna vrata Gorenjske bomo pokukali v Tržaško zaledje, v svet zamejskih Slovencev, kjer živi in dela naš tokratni gost Aleksi Jercog. Z raziskovanjem Avsenikove glasbe je spoznal delček gorenjske duše, ki je pustila pečat tudi v njegovem delu raziskovalca, novinarja in ustvarjalca zabavnih glasbenih oddaj v slovenskem uredništvu italijanske televizije Rai. Kako poteka življenje v zamejstvu, na kakšen način ohranjajo in negujejo slovenski jezik in kulturo, kakšne podobnosti in razlike družijo zamejce in Gorenjce, pa še kaj zanimivega se bo našlo pri odpiranju Kulturnih vrat Gorenjske.


posnetek 18641 KB

Kulturna vrata Gorenjske

Kulturna vrata Gorenjske

datum objaveObjavljeno / 10.12.2017 17:20

V tokratni oddaji KULTURNA VRATA GORENJSKE, s katero želimo na Radiu Sora približati raznolikost prebivalcev Gorenjske in s tem pomagati k večji strpnosti v naši družbi, smo gostili Škofjeločanko Petro Čičić, kulturologinjo, ki se je veliko – in se še vedno – ukvarja tudi z begunsko problematiko.


posnetek 20373 KB

Kulturna vrata Gorenjske

Kulturna vrata Gorenjske

datum objaveObjavljeno / 26.11.2017 17:20

V oddaji KULTURNA VRATA GORENJSKE smo govorili o alkoholizmu in kako ta vpliva na družino, na svojce. Z nami je bila Vesna iz društva ALANON, ki po vsem svetu združuje svojce in prijatelje alkoholikov; tudi v Sloveniji.


posnetek 13455 KB

Kulturna vrata Gorenjske

Kulturna vrata Gorenjske

datum objaveObjavljeno / 12.11.2017 10:50

Nedeljsko popoldne na Sori smo zaključili z zanimivim sogovornikom, Indijcem Methabom Singhom, ki nam je z besedami skušal predstaviti delček Indije na Gorenjskih tleh. Kako se je mladi indijski poslovnež iz šestmilijonskega mesta v indijski državi Pundjab znašel v deželi pod Alpami, kako so ga sprejeli Gorenjci in na kakšen način jim skuša približati indijsko kulturo?


posnetek 11531 KB

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE