44. Pokal Loka je pod streho!

datum objaveObjavljeno / 11.02.2019 14:20

44. Pokal Loka je pod streho!

44. Pokal Loka je pod streho. Na tradicionalnem tekmovanju mladih smučarjev, enem največjih na svetu, je sodelovalo kar 250 tekmovalcev iz 31-ih držav. Petkovemu slovesnemu odprtju in paralelnemu slalomu pod loškim gradom so v soboto sledila tekmovanja na Starem vrhu. Tako sobotni veleslalom v soncu kot nedeljski slalom v dežju sta odlično uspela. Kot pravi vodja tekmovanja Janez Dekleva - na progi:


posnetek 132 KBSlovenija je ekipno zmagala, druga je bila Slovaška, tretja pa Avstrija. Slovenci smo imeli tudi na stopničkah dva tekmovalca, pravi Peter Pokorn:


posnetek 77 KBV A reprezentanci so nastopali tudi smučarji iz Železnikov, iz smučarskega kluba Domel, Smučarski klub Alpetour pa so zastopali mladi smučarji v B reprezentanci. Med Železnikarji se je najbolje odrezala Nina Drobnič, ki je bila v slalomu tik za stopničkami, v veleslalom je bila šesta, Hana Andoljšek Vrtovšek je bila peta v slalomu in veleslalomu deveta, Rebeka Kalan pa je bila osma v veleslaomu. Tudi Ločani so se dobro odrezali, pravi Peter Pokorn:


posnetek 110 KBJanez Dekleva še dodaja:


posnetek 258 KB

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE
Najboljša domača

Glasujte za novo Najboljšo domačo!

Sorina izbranka

Glasujte za novo Sorino izbranko!