Drevi bosta znana letošnja Obrtnik in Podjetnik leta

datum objaveObjavljeno / 14.11.2017 14:20

Drevi bo znano, kdo bosta letošnja Obrtnik in Podjetnik leta. Obrtno-podjetniška zbornica ju bo razglasila na slovesnosti, ki se bo na Brdu pri Kranju začela ob 18-ih. Za prestižno priznanje Obrtnik leta, ki ga podeljujejo že 15-ič, so nominirani trije: Martin Tibaut, lastnik trgovine in mesniceiz Črenšovcev, Ljubljančan Matej Draksler, ki se ukvarja s tehničnim sedlarstvom ter izdelovanjem in servisiranjem avtoponjav ter drugih izdelkov iz težkega PVC platna, ter Slavko Kržišnik iz Godoviča, lastnik podjetja S.VAR obdelava kovin in izdelava vodnih turbin.

Prvič bodo tokrat istočasno podelili tudi priznanje Podjetnik leta. Za naziv naj-podjetnika letošnjega leta se potegujejo Andrej in Tomaž Šušteršič ter Valentin in Ivan Jesenko iz Logatca, Marjan Cerar iz Ljubljane in Miran Andrejek iz Kuzme.

Na dogodku, ki se ga bo poleg okoli 400 gospodarstvenikov udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor, bodo podelili tudi mojstrske diplome že 17. generaciji mojstrov in mojstric ter se poklonili najstarejšemu obrtniku ali obrtnici.ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE