Med Naj prostovoljci tudi Košna u snežet in Nina Milinkovič!

datum objaveObjavljeno / 12.06.2019 14:20

Dobili smo Naj prostovoljce lanskega leta! Dve priznanji sta šli tudi na Škofjeloško - naj mladinski projekt je postala Košna u snežet društva podeželske mladine Škofja Loka, naj prostovoljka v starostni kategoriji od 20 do 29 let pa Nina Milinkovič iz škofjeloškega društva prijateljev mladine. Med ključnimi področji delovanja študentke Nine Milinkovič sta zdravje mladih in trajnostni razvoj, posebej dejavna je pri ozaveščanju mladih o okoljskih problemih,:


posnetek 57 KBDruštvo podeželske mladine Škofja Loka pa je svoj naj mladinski prostovoljni projekt Košna u snežet zastavilo avgusta lani na smučišču Cerkno. Kosilo je 750 koscev in kosic, pridružil se jim je tudi predsednik države Borut Pahor. S projektom so se vpisali v Guinessovo knjigo rekordov in bili pred dvema mesecema proglašeni še za evropski projekt podeželske mladine. Takrat, ko so akcijo načrtovali, niso pričakovali, da bo doživela tak odmev, pravi Klemen Mezeg:


posnetek 60 KBNaj prostovoljski projekt pa je postal projekt planinske zveze Slovenije - planinstvo za invalide oziroma osebe s posebnimi potrebami.

Na natečaj, ki ga je je letos že sedemnajstič zapored izvedel Mladinski svet Slovenije, je prispelo 247 prijav, od tega 196 za posameznike in 51 za projekte. Podelili so nazive Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, Naj prostovoljski projekt, Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt, poleg tega pa še dve priznanji za posebne dosežke.

Predsednica Mladinskega sveta Anja Fortuna je o prostovoljstvu povedala:


posnetek 61 KB


ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE
Najboljša domača

Glasujte za Najboljšo domačo!

Sorina izbranka

Glasujte za Sorino izbranko!