Prebivalci vasi pod Ratitovcem in Blegošem čakajo na odstrel volkov!

datum objaveObjavljeno / 12.06.2019 14:20

Prebivalci vasi pod Ratitovcem in Blegošem čakajo na odstrel volkov!

Prebivalci vasi pod Ratitovcem in Blegošem ter na Cerkljanskem še vedno čakajo na odstrel volkov! Interventni odstrel zahtevajo s peticijo, ki jo podpisujejo že od začetkka meseca. Gospodar pašne skupnosti Porezen Gregor Koder:


posnetek 150 KBPrebivalce podpirajo tudi župani najbolj ogroženih območij, ki so zahtevo po izrednem odstrelu voklov in medvedov že posredovali na ministrstvo za okolje oziroma Arso. Volkovi so letos v Sloveniji poklali že 72 glav drobnice, 19 glav govedi, 15 konjev, dve drugi domači živali in enega osla. Škodo povzročajo tudi na škofjeloškem območju, predvsem pa prebivalce skrbijo otroci, ki hodijo v šolo:


posnetek 91 KBTrenutno je v Sloveniji 12 tropov s po petimi do desetimi volkovi ter okoli tisoč medvedov, ministrstvo za kmetijstvo pa vladi predlaga interventni odstrel 175 medvedov in 11 volkov. Prebivalci ogroženih območij pobudo pozdravljajo, pravi Gregor Koder:


posnetek 149 KBOdbora Državnega zbora za kmetijstvo in za okolje bosta danes na skupni seji, na zahtevo poslanskih skupin SDS in NSi, razpravljala o problematiki neodvzema volkov in medvedov iz narave. V obeh poslanskih skupinah, ki sta za odbor pripravili vsaka svoje sklepe, si med drugim želijo izrednega odstrela medveda in volka.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE
Najboljša domača

Glasujte za Najboljšo domačo!

Sorina izbranka

Glasujte za Sorino izbranko!