V Kranju danes odpirajo skupno pisarno za gradnje

datum objaveObjavljeno / 11.01.2017 14:20

V Kranju danes odpirajo skupno pisarno za gradnje

Mestna občina in Upravna enota Kranj uvajata novost! Kot eni izmed prvih v Sloveniji sta dogovorili ustanovitev skupne svetovalne pisarne za gradnje, ki svoja vrata odpira prav danes in bo tudi sicer delovala ob sredah med 15. in 16.uro v pritličju Mestne občine Kranj. Občani bodo tako lahko od uslužbencev dveh pristojnih institucij na enem mestu pridobili odgovore na raznovrstna vprašanja, ki se nanašajo na gradnjo.

"Namen nove skupne pisarne je, da bodo občani lahko v njej pridobili vse informacije glede statusa zemljišč oziroma podatke, ali je zemljišče zazidljivo ali ne, ter kakšni so pogoji gradnje," pozdravlja sodelovanje občine in države na lokalni ravni župan Boštjan Trilar. Kranjska občina je v letu 2016 že uvedla posebno pisarno za pomoč občanom v prostorskih zadevah, kar je bilo zelo dobro sprejeto, saj so mnoga vprašanja občani razrešili že na občini ter manj obremenili upravno enoto.

"Zagotovo bodo informacije, pridobljene v skupni svetovalni pisarni občanom olajšale pridobitev vse potrebne dokumentacije, upravni enoti bo s tem omogočeno hitrejše odločanje, kar bo posledično skrajšalo postopke pridobitve potrebnih dovoljenj, kar je v korist vseh strani," pa je prepričan tudi mag. Matjaž Dovžan, načelnik Upravne enote Kranj.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE