V Lučinah danes trening vožnje, bo jutri padel rekord proge?

datum objaveObjavljeno / 12.08.2017 14:20

Po včerajšnji predstavitveni vožnji nekaterih tekmovalnih vozil iz Todraža do Gorenje vasi in nazaj, se bo tekmovalna vročica danes v Lučinah stopnjevala s tremi trening vožnjami, jutri pa zaključila še s tremi tekmovalnimi preizkušnjami. Sama dirka pa bo imela tudi dobrodelno noto pravi predsednik organizacijskega odbora, Primož Tavčar:


posnetek 226 KBNa 4-kilometrskem odseku od Todraža do Lučin se je v preteklih letih pomerilo veliko število odličnih evropskih dirkačev iz Slovenije, Avstrije, Italije, Nemčije, Madžarske, Slovaške in drugih držav, letos pa se bos progo spopadlo 86 dirkačev, med njimi tudi tri ženske voznice. Bo komu med njimi uspelo zrušiti rekord proge, ki ga ima trenutno v lasti lasti češki dirkač Vaclav Janik? Aleš Prek, voznik in prvak evropskega prvenstva v Gorsko-hitrostni dirki 2013 pravi takole:


posnetek 101 KBZaradi gorsko - hitrostne dirke v Lučinah bo danes in jutri veljala popolna zapora cestnega odseka Gorenja vas -Ljubljanica in sicer med 9. in predvidoma 20. oziroma 21. uro.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE