Včeraj seja v Medvodah; rebalans sprejet

datum objaveObjavljeno / 12.10.2017 14:20

Včeraj seja v Medvodah; rebalans sprejet

Včeraj se je sestal medvoški občinski svet. Potrdili so rebalans letošnjega proračuna, za zaprtimi vrati pa so razpravljali tudi o poravnavi v zvezi s projektom Gorki..

Kot so sporočili z občine, pritožbeni postopek občine Medvode v primeru sodne poravnave za projekt Gorki med občinami Medvode, Kranj in Šenčur rešuje višje sodišče v Ljubljani. Gre za pritožbo zoper marčevsko vmesno sodbo Okrožnega sodišča v Kranju, višje sodišče pa je v začetku julija vpletene občine pozvalo k postopku mediacije, s čimer so tudi soglašale. Zaradi interesa postopka so sejo ob tej točki včeraj zaprli za javnost, z občine pa so sporočili, da do zaključka postopka mediacije celotne vsebine sklepa ne morejo razkriti . Včerajšnji sklep, ki je bil sprejet z 21-imi glasovi, bo sicer podlaga za postopek v okviru mediacijskega srečanja, ki je razpisano za konec oktobra, še sporočajo iz medvoške občine

Sicer pa so že na začetku včerajšnje seje umaknili z dnevnega reda pravilnik za sofinanciranje kulturnih dejavnosti, potrdili pa so višino parkirnine na javnih parkirnih površinah v občini. Za eno uro parkiranja bo treba odšteti 40 centov, mesečno parkiranje pa bo voznike stalo 18 evrov. Za najvec pol leta so za vršilko direktorice medvoškega zdravstvenega doma potrdili Marjeto Tomšič Matič, za člana državnega sveta pa je bil izvoljen župan Nejc Smole. Pozitivno mnenje so za nov mandatdali tudi ravmateljema osnovne šole Simona Jenka Smlednik Marku Valenčičuin osnovne šole Pirniče Martini Kutnar.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE