Pohod na Križevnik

datum objaveObjavljeno / 12.10.2017 13:00

Pohod na Križevnik

Odsek za varstvo gorske narave v Planinskem društvu Škofja Loka vabi na pohod na KRIŽEVNIK, ki bo v nedeljo, 22. oktobra ob 6.00 izpred bivšega hotela v Škofji Loki.  Prevoz s posebnim avtobusom, prijave sprejemajo v pisarni Planinskega društva Škofja Loka, na telefonski številki 04 512 06 67 ali  pri  vodnikih do četrtka, 19. oktobra.
Tura je nezahtevna, hoje je za približno 4 ure. Od opreme potrebujete pohodne palice, oblačila primerna vremenu - kapa, rokavic in bunda v nahrbtniku.

Križevnik je razgleden vrh na severovzhodnem robu Dleskovške planote. Z omenjenega vrha je lep pogled po večjem delu planote, kjer se vidita tudi oba najvišja vrhova omenjenega pogorja (Velika Zelenica in Veliki vrh). Najlepši pa je pogled na Ojstrico, ki se prepadno spušča v dolino Robanovega kota. Desno od Ojstrice se vidijo osrednji Grintovci, Krofička, Strelovec in proti vzhodu Raduha. Pot na Križevnik vodi po macesnovem gozdu, ki jeseni kar zažari v čudovitih barvah. Iz Škofje Loke se boste odpeljali do planine Ravne, kjer vas bo ob 8.00 čakal glavni vodnik, domačin, Marjan Denša. Pot boste nadaljevali peš preko planine Polšak na Križevnik.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE