Jure Dolenec podpisal za najtrofejnejši klub na svetu

datum objaveObjavljeno / 11.01.2017 14:20

Slovenski rokometni reprezentant, Škofjeločan Jure Dolenec, bo po koncu letošnje sezone oblekel dres slovite Barcelone, s katero je podpisal petletno pogodbo.

28-letni desni zunanji, ki je za slovensko reprezentanco zbral 109 nastopov in 388 golov, je doslej igral za Škofjo Loko, Gorenje Velenje in zadnje štiri sezone za francoskega velikana iz Montpellierja , s katerim je osvojil štiri naslove - dva francoska in dva ligaška pokala. V francoski ligi je na 87 tekmah dosegel 322 golov, na trinajstih v tej sezoni pa 55.

Barcelona je z devetimi naslovi v Ligi prvakov najtrofejnejši klub na svetu, ki je bil 23x državni prvak, naslova pa ni izpustil že zadnjih šest sezon. V tej sezoni lige prvakov je v skupini A z osmimi zmagami in le enim porazom prepričljivo na prvem mestu, kjer se brez poraza in petnajstimi zmagami nahaja tudi v španskem prvenstvu.

Jure Dolenec, ki je trenutno z reprezentanco v Franciji, na evropskem rokometnem prvenstvu, je po popdisu pogodbe povedal: "Odkar sem začel igrati rokomet je bila moja največja želja nekoč igrati za Barcelono, ki je bila zame vselej najboljši klub, za katerega navijam tudi v nogometu. To je uresničitev sanj in presrečen sem, da je prišlo do tega prestopa. Dogovori so potekali precej časa, saj sem imel še dveletno pogodbo z Montpellierjem, tako da sta se morala o vseh podrobnostih dogovoriti tudi oba kluba. Zahvaljujem se vodstvu, trenerju, soigralcem in navijačem, s katerimi sem preživel štiri krasna leta ter osvojil tudi nekaj naslovov, kar nam je uspelo tudi v času Paris St. Germaina z ogromnim proračunom in izjemnimi igralci. Še posebej se zahvaljujem družini, ki mi je vselej nudila veliko podpore, brez katere ne bi bilo mogoče uspeti. Na Montpellier bom imel lepe spomine, pred mano pa je nov izziv in upam, da bom uspel z Barcelono osvojiti veliko naslovov. Predvsem si želim enkrat postati evropski prvak."

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE