Škofjeloški ledni plezalec Janez Svoljšak peti na tekmi svetovnega pokala na Kitajskem

datum objaveObjavljeno / 10.01.2017 14:20

Škofjeloški ledni plezalec Janez Svoljšak peti na tekmi svetovnega pokala na Kitajskem

Na drugi tekmi svetovnega pokala v lednem plezanju, ki je od 7. do 9. januarja potekala v Pekingu na Kitajskem, je slovenski predstavnik Janez Svoljšak iz alpinističnega odseka Planinskega društva Kranj, lanski evropski prvak v težavnosti, osvojil odlično peto mesto.

Škofjeločan je tudi letos obetavno začel svetovni pokal in se na obeh tekmah uvrstil v finale. Na uvodni tekmi decembra v ameriškem Durangu je dosegel osmo mesto, na drugi preizkušnji, v kitajskem Pekingu, pa je v kvalifikacijah dosegel oba vrhova, polfinale s skorajšnjim vrhom končal na petem mestu, to uvrstitev pa je 23-letni slovenski tekmovalec ohranil tudi v finalu. "S plezanjem v kvalifikacijah in polfinalu sem zadovoljen. V finalu sem plezal premalo sproščeno in v težki smeri, kot je danes, se tako ne da priti do vrha. Glede na svoje plezanje sem z rezultatom zadovoljen," je povedal Svoljšak, ki je trenutno šesti v skupnem seštevku svetovnega pokala 2017 v težavnosti.

Zmagal je Rus Nikolai Kuzovlev, drugi je bil Južni Korejec HeeYong Park, tretji pa Švicar Yannick Glatthard.
Tekmovalce naslednja preizkušnja svetovnega pokala čaka že ta konec tedna, od 13. do 15. januarja v Južni Koreji, kjer bo poleg Svoljšaka nastopila tudi Marija Jeglič.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE