Zajc za uvod prvič na turneji med deset, točke tudi Prevcu

datum objaveObjavljeno / 31.12.2018 14:20

Na včeerajšnji uvodni tekmi 67. novoletne skakalne turneje je Timi Zajc zasedel zelo dobro 9. mesto, točke je na 18. mestu vpisal tudi Peter Prevc. V Oberstdorfu je pričakovano zmagal Japonec Rjoju Kobajaši.

Glavni trener naše reprezentance, Gorazd Bertoncelj, je po tekmi takole ocenil nastope naših najboljših danes: "S Timijem smo zelo zadovoljni. V prvi seriji mu je uspel odličen skok v izjemno težki vetrovni situaciji, v drugi je naredil manjšo napako na odskočni mizi in to ga je stalo nekaj metrov in uvrstitve okrog petega mesta. S Petrom smo danes tudi zelo zadovoljni, čeprav je šampijon, z 18. mestom. Uspel je narediti korak naprej, preboj v tehniki, ki jo je spremenil še glede na težave v poizkusni seriji, ko se je reševal, namesto da bi letel. S tem, da smo na sami tekmi odpravili napake, smo zelo zadovoljni." Pokomentiral je tudi spodrsljaj najmlajšega Prevca: "Glede na to, da se ni uvrstil na tekmo in da so bile njegove ambicije zelo visoke, je relativno dobro prenesel poraz. Želimo si, da se iz tega nekaj naučimo in da že jutri pokaže tisto kar resnično zna."

V današnjih kvalifikacijah, ki so se začele ob 14-ih, bo nastopilo šest Slovencev, naše vodstvo pa pričakuje, da se na novoletno tekmo prebije vsa šesterica.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE