10. Večer slovenskih viž v narečju


banner

FESTIVALSKO ZGOŠČENKO LAHKO KUPITE NA RADIU SORA (cena 10€)

OGLEJTE SI DOGODEK V SLIKAH

10. Vecer slovenskih viž v narecju 11.6.2010

V petek, 11. junija 2010 je Radio Sora uspešno izvedel jubilejni 10. Večer slovenskih viž v narečju. Zveneča imena narodno-zabavne glasbe privabila množico obiskovalcev, ki je uživala ob preigravanju narečnih viž iz različnih koncev Slovenije. 

V tekmovalnem delu večera se je predstavilo enajst ansamblov z enajstimi polkami. Nastopili so: Fantje izpod Rogle, ans. Jerneja Kolarja, Polka punce, Ano ur'co al' pej dvej, Karavanke, Kvintet Dori, Modri val, ans. Vrt, Trio Šubic, Krajcarji in ans. Pogum.

Nastopajoči:

- Ans. Karavanke: Jurjev smn
- Ans. Pogum: To l´bezen kriva je
- Ans. Vrt: Mazurka za Miciko
- Kvintet Dori: S Kozjanskega na Gorenjsko
- Ans. Fantje izpod Rogle: Kuoscam za spumjn
- Ans. Ano ur´co al´ pej dvej: Kraška uohcet
- Ans. Polka punce: Ornk babe
- Ans. Krajcarji: Nuori cajti
- Ans. Modri val: Vuz ne trna
- Ans. Jerneja Kolarja: Moja remunika
- Trio Šubic: Tak i blu takat

  nagrada škofje loke

Podeljene so bile naslednje nagrade: 

TRETJE najboljše novo narečno besedilo je napisal ALEKSIJ PREGARC. Skladbo z naslovom KRAŠKA UOHCET je izvajal ansambel ANO UR'CO AL' PEJ DVEJ.  

DRUGO nagrado za najboljše novo narečno besedilo in prav tako listino je prejel VILI BERTOK za skladbo VUZ NE TRNA, ki jo je izvajal ans. MODRI VAL.  

PRVO nagrado za najlepše novo narečno besedilo je prejel ANTON GRIČNIK za skladbo KUOSCAM ZA SPUMEJN, napisano v južnopohorskem narečju . Izvajali so jo FANTJE IZPOD ROGLE

Vodovnikovo nagrado, ki jo na pobudo Društva pesnikov slovenske glasbe podeljuje Občina Zreče je letos za dolgoletno kvalitetno pisanje besedil za slovensko glasbo prejel Franc Ankerst

Nagrado za najboljšo MELODIJO po izboru strokovne komisije je prejel Aleksander Vodopivec za skladbo Kraška uohcet, v izvedbi ansambla Ano ur'co al' pej dvej. 

Nagrado občinstva je prejel Trio Šubic iz Škofje Loke. Ansambel je v enoletno varstvo prejel tudi prehodni pokal, vandrovčka, leseno skulpturo, delo kiparja Petra Jovanoviča iz Žetine.

Najvišjo nagrado letos, NAGRADO ŠKOFJE LOKE za najboljši in najbolj všečni nastop v celoti je prejel Kvintet Dori.

Gostje večera so bili Primorski fantje, ki so, tako kot ob njihovem nastopu na 3. večeru slovenskih viž v narečju, razgreli občinstvo.

 

ARHIV: 2005, 2006, 2007 , 2008 , 2009