5. Večer slovenskih viž v narečju

 

Nastopajoči

1. ANO UR'CO AL PEJ DVEJ - W'PNSKA
2. DINAMIKA - F PRLEKIJO
3. JERNEJ KOLAR - KOK JE ONDI LUŠNO BLO
4. MLADI PETELINI - ZAKA PA NE
5. POGUM - SPOŠTOVAN 'LDJE
6. STRICI - MLEJKARSKA POLKA
7. TAMBURAŠKA SKUPINA DUPLJAK - ŽIVLJENJE EME RAD
8. TULIPAN - H'RMONIKA
9. VITA - POB'Č MERKEJ
10. VITEZI CELJSKI - ČE TI KAPNE
11. ZREŠKA POMLAD - CIMERMANSKA

 

NAGRADE  STROKOVNE  KOMISIJE:,
v sestavi Tomaž Tozon, Adi Smolar, Nataša Klinc Vybiralik, Marko Mihevec, Franci Smrekar, Jože Kloboves, primernost narečnih besedil pa je ocenjevala Francka Benedik, je podelila naslednje nagrade:

•  Nagrado za najlepše NOVO NAREČNO BESEDILO po izboru strokovne komisije prejmeta Vera Šolinc in Domen Hren za skladbo Cimermanska. Nagrado v vrednosti 100.000 tolarjev prispeva SAZAS.

•  BRONASTO plaketo po izboru strokovne komisije za izvedbo prejme ansambel POGUM.

•  SREBRNO plaketo po izboru strokovne komisije za izvedbo prejme ansambel VITA.

•  ZLATO plaketo in PRVO NAGRADO STROKOVNE KOMISIJE za najboljšo izvedbo skladbe prejme ansambel ANO UR'CO AL PEJ DVEJ. Nagrado v vrednosti 150.000 SIT podeljuje Studio Melopoja iz Pameč na Koroškem.

 

Uredniki RADIJSKIH POSTAJ Slovenije so izbirali najboljšo skladbo festivala. Nagrado v vrednosti 50.000 tolarjev poklanja Radio Sora , dobita pa jo avtorja nagrajene skladbe. To sta tekstopisec ARMANDO ŠKERLAVAJ in avtor glasbe SANDRO VODOPIVEC za skladbo Wp'nska v izvedbi ansambla Ano ur'co al pej dvej.

 

 

NAGRADE  OBČINSTVA::

•  TRETJO NAGRADO OBČINSTVA prejme ansambel VITA.. Vredna je 50.000 tolarjev, podeljuje jo Radio Sora.

•  DRUGO NAGRADO OBČINSTVA prejme ansambel VITEZI CELJSKI. Nagrado v vrednosti 75.000 tolarjev prispeva Studio Krajnik iz Škofje Loke.

•  PRVO NAGRADO OBČINSTVA pa prejme ansambel POGUM. Snemalne ure v vrednosti 150.000 tolarjev podarja ljubljencem občinstva Glasbena produkcija Zlati zvoki iz Kisovca. Pogum je prejel v eno letno varstvo tudi prehodni POKAL VANDROVČKA, na katerem so vžgana imena vseh nagrajenih ansamblov s strani občinstva.

NAGRADO ZA ZVESTOBO, sodelovanje na vseh petih festivalih doslej je prejel ansambel TULIPAN – 7 kg čokolada Gorenjka.