ODDAJA - Gost tedna

stran: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Gost tedna

Gost tedna

datum objaveObjavljeno / 10.12.2023 09:18

Naša gostja tedna je bila doktorica Jelena Vasiljević, raziskovalno razvojna inženirka v podjetju Filc in kandidatka za naziv inženirke leta. Ob nominaciji je povedala, da dobrega inženirja identificirajo veščine in znanje, kot tudi radovednost, pogumnost, ustvarjalnost, praktičnost in vztrajnost; še več pa lahko slišite v oddaji.


posnetek 21150 KB

Gost tedna

Gost tedna

datum objaveObjavljeno / 04.12.2023 09:34

Nedeljsko dopoldne smo na Radiu Sora začeli v odlični družbi, saj so bili naši tokratni gostje tedna letošnji nagrajenci občine Gorenja vas - Poljane. Z nami je bila nova častna občanka Ema Klinec in prejemniki štirih bronastih priznanj - Aleš Hren ter predstavniki Turističnega društva Stari vrh, Kulturnega društva dr. Ivan Tavčar Poljane in Gasilskega poveljstva občine Gorenja vas - Poljane. Popoldne pa smo spoznali še letošnjo prejemnico županovega priznanja, mlado strelko, Manjo Slak.


posnetek 21083 KB

Gost tedna

Gost tedna

datum objaveObjavljeno / 26.11.2023 10:18

Ko rečem Luka Mezgec, zagotovo pomislite na kolesarstvo. In prav imate, 35-letni Luka, Kranjčan, se je zapisal kolesarstvu, njegova specialnost pa je šprint. Svojo profesionalno kariero je začel pred 13-imi leti, se najprej dokazoval v domačih klubih, Radenski in Savi, nato pa odšel v kolesarski svet. Že devet let je član avstralske ekipe Orica-greenEDGE, od lani pa glavni pomočnik nizozemskega sprinterja Dylana Groenewegena. Je pa tudi eden od četverice, ki se je lotila prenove kar 18 let zaprtega hotela v Škofji Loki, ga prenovila, Lonca – prej Transturist – pa je zasijala v novi moderni podobi in že vabi prve goste. Luko Mezgeca je v hotelu, kmalu po odprtju, pred mikrofon povabila Tanja Barašin.


posnetek 14794 KB

Gost tedna

Gost tedna

datum objaveObjavljeno / 19.11.2023 08:04

Naši tokratni gostje tedna so bili člani Folklorne skupine Sovodenj, ki si letošnjega leta ne bodo zapomnili samo po številnih nastopih na različnih dogodkih ampak tudi po dveh velikih obiskih - poletnem gostovanju v Združenih državah Amerike, kjer so nastopili na tradicionalnem Slovenefestu - prazniku slovenske kulture ter jesenskem sodelovanju na Mednarodnem folklornem festivalu v San Remu. Zanimivim zgodbam folklornikov, tako tistim z domačih vaj kot tudi potovanj po svetu, lahko prisluhnete v oddaji Gost tedna.


posnetek 22346 KB

Gost tedna

Gost tedna

datum objaveObjavljeno / 12.11.2023 12:44

Po dobri domači hrani, začinjeni s ščepcem inovativnosti, je dišal tokratni klepet z Janezom Ferlanom, našim gostom tedna in vsem dobro poznanim mojstrom, ki s svojimi kuharskimi kreacijami navdušuje lačne obiskovalce gostilne Pr' Pepet. Kako se je kot slikar znašel najprej v filmskih in danes celo kuharskih vodah, kako ustvarja svoje unikatne jedi s Škofjeloškim pridihom ter kako podobna sta si slikanje in kuhanje.


posnetek 20318 KB

stran: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE