ODDAJA - Gost tedna

stran: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Gost tedna

Gost tedna

datum objaveObjavljeno / 05.11.2023 08:53

Naš tokratni gost tedna je bil Tomaž Hostnik – pianist, skladatelj, učitelj, likovni ustvarjalec, literat, kantavtor, ljudski godec, suški trubadur in eden največjih posebnežev slovenskega šansona, ki je s samosvojim nastopom in šansonom Dekle iz zlatih sanj, na letos ponovno obujenem festivalu slovenskega šansona osvojil kar dve nagradi – za glasbo in najboljši šanson v celoti. O šansonu, ki za svoj razvoj ne potrebuje pariških ulic, o novih sodelovanjih in projektih, ki ga čakajo, o prihajajočih koncertih, ko bo lahko užival ob druženju s publiko in zarečenem kruhu, ki ima lahko tudi sladek okus, smo s Tomažem Hostnikom govorili to nedeljo.


posnetek 20415 KB

Gost tedna

Gost tedna

datum objaveObjavljeno / 29.10.2023 08:35

Ob zaključku meseca oktobra, ko se s premikom ure tudi uradno začne zimski čas dolgih večerov in jesensko - zimske depresije, smo pred našim mikrofonom pozdravili dr. Natašo Dernovšček Hafner, znanstveno sodelavko na Družbenomedicinskem inštitutu ZRC SAZU in z njo spregovorili o pomenu duševnega zdravja. Zakaj slednje ostaja tabu tema, kako ga krepiti in ohranjati, kdaj, kje in kako ob duševnih težavah poiskati strokovno pomoč in tudi o tem, kako ob prihajajočih praznikih, ko se bomo spominjali bližnjih, ki jih ni več med nami, v sebi ohraniti nekaj sonca, da ne zapademo v žalost, depresijo in težke misli


posnetek 15016 KB

Gost tedna

Gost tedna

datum objaveObjavljeno / 22.10.2023 12:07

Mesec oktober je tudi mesec duševnega zdravja, zato sta bili naši današnji gostji tedna članici in gonilni sili medvoške iniciative za razvoj duševnega zdravja v občini, pobudnica Ksenja Kos in pediatrinja Anja Radšel.


posnetek 18761 KB

Gost tedna

Gost tedna

datum objaveObjavljeno / 15.10.2023 14:23

Naši tokratni gostje tedna so bili člani zlate slovenske ekipe reševalcev nujne medicinske pomoči - Team ABCDE Slovenia! Ekipa reševalcev Zdravstvenega doma Škofja Loka, v postavi Tadej Beguš, David Gale, Simon Jurjevec in Andrej Šubic, ki jo je tokrat okrepila še kanadska reševalka Sarah Shaw, je med 27. in 29. septembrom tekmovala na zahtevnem tridnevnem mednarodnem tekmovanju Cyprus EMS Aphrodite Rally 2023 in se domov vrnila z zmago. Kakšen izziv je bilo tokratno tekmovanje na vročem Cipru, kako so usklajevali delo in naloge, iskali kompromise ter na koncu dokazali, da je njihovo mestu v svetovnem vrhu? Prisluhnite jim.


posnetek 17054 KB

Gost tedna

Gost tedna

datum objaveObjavljeno / 08.10.2023 09:46

Za prijetno nedeljsko dopoldne sta na Sorinih frekvencah poskrbeli kar dve gostji tedna - gorenjski finalistki letošnjega projekta Miss Slovenije. Z nami sta bili Škofjeločanka Tijana Bektaševič, ki je osvojila lento druge spremljevalke Miss Slovenije in Tržičanka Pika Kenda, ki je postala Miss Slovenskih novic. Zakaj sta se odločili za sodelovanje pri projektu, ki je več kot le lepotno tekmovanje, česa vse sta se v preteklem letu naučili in kako napeto je bilo na finalnem izboru, ko so razglasili tudi letošnjo zmagovalko Alido Tomanič, sta nam Tijana Bektašević in Pika Kenda povedali to nedeljo.


posnetek 20236 KB

stran: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE