ODDAJA - Moj dom moj svet

Moj dom moj svet

Moj dom moj svet

datum objaveObjavljeno / 19.06.2024 08:18

V četrti oddaji Moj dom- moj svet, ki je obenem zadnja pred poletjem, smo gostili krajinskega vrtnarja in z njim spregovorili o urejanju okolice doma, o najnovejših trendih pri visokih gredah ter kakšne so prednosti zelenih streh, ki so vse bolj aktualne. Krajinski vrtnar Žiga Konkolič pozna najnovejše trende, izpostavi, da hiša postane pravi dom šele z urejeno okolico in da je lahko vrt pred našo hišo kraj, ki nam nudi zavetje skozi celo leto.


posnetek 16869 KB

Moj dom moj svet

Moj dom moj svet

datum objaveObjavljeno / 05.06.2024 17:36

Na Radiu Sora pripravljamo v predpoletnem času niz poglobljenih pogovorov o gradnji, obnovi naših domov in urejanju njihove okolice. Gostje bodo o obnovi ali gradnji spregovorili tako iz strokovnih kot iz lastnih izkušenj. Naš tretji sogovornik je nekdanji vrhunski biatlonec Tomas Globočnik. Njegove izkušnje vključujejo zidanje kot bivanje v klasični in montažni hiši. Kako sam vidi razlike med tema dvema gradnjama? Katere prednosti je izpostavil pri obeh načinih gradnje in kako je ti dve gradnji primerjal skozi osebne izkušnje bivanja, smo ga vprašali v podkastu Moj dom – moj svet.


posnetek 15829 KB

Moj dom moj svet

Moj dom moj svet

datum objaveObjavljeno / 29.05.2024 17:50

Na Radiu Sora pripravljamo v predpoletnem času niz poglobljenih pogovorov o gradnji, obnovi naših domov in urejanju njihove okolice. Gostje bodo o obnovi ali gradnji spregovorili tako iz strokovnih kot iz lastnih izkušenj. Naša druga gostja je Ana Struna Bregar, izvršna direktorica CER Partnerstva za trajnostno gospodarstvo, ki se že več kot 10 let ukvarja s programi za osveščanje o vlogi trajnostne gradnje, trajnostnega bivanja in zelenih tehnologij.


posnetek 26734 KB

Moj dom moj svet

Moj dom moj svet

datum objaveObjavljeno / 22.05.2024 17:45

Na Radiu Sora pripravljamo v predpoletnem času niz poglobljenih pogovorov o gradnji, obnovi naših domov in urejanju njihove okolice. Gostje bodo o obnovi ali gradnji spregovorili tako iz strokovnih kot iz lastnih izkušenj. Naš prvi gost je arhitekt Marko Peternel.


posnetek 15394 KB

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE