ODDAJA - Nedeljski gost

stran: 1, 2, 3, 4
Nedeljski gost

Nedeljski gost

datum objaveObjavljeno / 22.11.2021 12:45

Jadranko Smijič iz Slovenj Gradca je širna Slovenija spoznala lani, ko je z Anito Kac postavila Guinnessov rekord v neprekinjenem kvačkanju, letos pa si je zadala nov cilj - skvačkati vseh 212 grbov slovenskih občin! Kako je projekt s svojimi kvačkaricami in enim kvačkarjem zastavila in kdaj bomo izdelane umetnine lahko videli tudi ostali nam je povedala v tokratnem nedeljskem klepetu, v katerem sta nem nekaj vtisov o projektu in zgodb o kvačkanju grbov zaupali še Lidija Novak, ki je nakvačkala grb Občine Gorenja vas - Poljane ter Ivica Novak iz Žirov, ki se podpisuje pod grb njenih rodnih Trbovelj. Prijetno poslušanje:


posnetek 23132 KB

Nedeljski gost

Nedeljski gost

datum objaveObjavljeno / 31.10.2021 09:20

Torkat smo pred našim nedeljskim mikrofonom gostili Miho Čičića, izvedeli vse o mešanih borilnih veščinah MMA. Miha je namreč trener soimenjaka Mihe Frlica s Hotavelj, ki se je z nedavnega svetovnega prvenstva vrnil z bronasto medaljo.


posnetek 17028 KB

Nedeljski gost

Nedeljski gost

datum objaveObjavljeno / 24.10.2021 09:20

Na nedeljskem klepetu se nam je tokrat pridružil Andrej Tarfila, z medaljami za inovacije nagrajeni strojnik in fotograf z neverjetnim občutkom za lov na posebne trenutke. Vsestranski, mednarodno nagrajeni fotograf iz Selc, ki je poznan po izjemnih fotografijah narave, je po daljšem premoru zaradi bolezni, nov izziv našel v fotografiranju z dronom in na enem največjih svetovnih fotografskih tekmovanj v Los Angelesu zmagal z dron fotografijo rekreativnih smučarskih tekačev v Kranjski gori. Klepetali smo o njegovem delu, fotografskih in življenjskih izzivih, mednarodnih nagradah in natečajih ter lovu na nepozabne utrinke v domačih krajih.


posnetek 18136 KB

Nedeljski gost

Nedeljski gost

datum objaveObjavljeno / 10.10.2021 13:35

Na nedeljskem klepetu se nam je tokrat pridružil Jurij Marussig, pedagog, pesnik in pravljičar, ki je za izjemno delo na področju kulture v preteklem letu, ob izdaji pesniške zbirke Večerna luna in promoviranju bralne kulture, prejel pletenico Občine Medvode. Poklepetali smo o pesniških zbirkah, ki odsevajo njegovo življenje, trenutkih, ki ga navdihujejo in romanu, ki bo kmalu na voljo vsem ljubiteljem branja.


posnetek 16219 KB

Nedeljski gost

Nedeljski gost

datum objaveObjavljeno / 03.10.2021 09:20

Na nedeljskem klepetu smo tokrat pozdravili ultramaratonko Špelo Šavs, ki se je v tekaških čevljih spopadla že s številnimi zahtevnimi preizkušnjami - pretekla je slavni grški Špartatlon, tekmovala na madžarskem UltraBalatonu in, kot prva ženska premagala tudi 345 kilometrsko razdaljo od Tater do Dunaja. Letos, po letu tekmovalnega premora zaradi epidemije, si je postavila nov cilj - v trinajstih dneh je obkrožila Slovenijo, 1.125 kilometrsko tekaško preizkušnjo pa odtekla z dobrim namenom - pomagati Lions klubu Kranj pri zbiranju sredstev in Junakom 3. nadstropja pri osveščanju o raku pri otrocih.


posnetek 15575 KB

stran: 1, 2, 3, 4
ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE