ODDAJA - Zanimive teme

Zanimive teme

Zanimive teme

datum objaveObjavljeno / 07.12.2019 15:30

Decembrski obisk New Yorka zna biti posebno doživetje, v dobri družbi še toliko boljše. Kako so osemmilijonsko mesto doživeli udeleženci letošnjega sanjskega izleta z DM in Maybelline New York, lahko slišite tukajle.


posnetek 6796 KB

Zanimive teme

Zanimive teme

datum objaveObjavljeno / 15.11.2019 12:44

15. novembra obeležujemo dan slovenske hrane, namenjen podpori pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanju samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Tudi tokrat ga je spremljal tradicionalni slovenski zajtrk, ko so več kot 270.000 otrokom v vrtcih in osnovnih šolah za zajtrk ponudili kruh z maslom in medom, jabolko in mleko. Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku smo se učencem in vrtičkarjem v Žireh pridružili tudi mi.


posnetek 3659 KB

Zanimive teme

Zanimive teme

datum objaveObjavljeno / 13.11.2019 10:19

MUTUNK pomeni Moja ustvarjalnost, tvoja ustvarjalnost, naša kultura, projekt pa naslavlja tako imenovane nevidne družbene skupine in jih vključuje v lokalno okolje. To počnejo s pomočjo številnih delavnic, in ena takih delavnic nosi naslov "PLETENO KLASJE, Ustvarjanje z volno". Majlinda Muhandri se je vključila v projekt, Nina Arnuš pa delavnice kot predstavnica Zavoda Tri vodi. Obe je pred mikrofon povabila Tanja Barašin in pogovor je hitro stekel.


posnetek 18833 KB

Zanimive teme

Zanimive teme

datum objaveObjavljeno / 10.11.2019 17:30

Trgovina z ljudmi deluje po preprostem mehanizmu ponudbe in povpraševanja, le da ne gre za izdelke ampak za ljudi in ne za podjetnike ampak za kriminalne združbe. Tovrstna trgovina z zasužnjenimi 40 milijoni ljudi, po navedbah Mednarodne organizacije dela, beleži skoraj 110 milijard evrov dobička na letni ravni. Temu pritrjuje tudi naša sogovornica, predsednica društva Ključ KATJUŠA POPOVIČ.


posnetek 9986 KB

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE
Anketa

Glasujte za novo Najboljšo domačo!

Anketa

Glasujte za novo Sorino izbranko!