Častni občan Medvode je postal prof. dr. Jože Duhovnik

datum objaveObjavljeno / 08.07.2024 14:05

Častni občan Medvode je postal prof. dr. Jože Duhovnik

V Občini Medvode so zaključili praznični konec tedna, ki so ga v petek začeli s slavnostno sejo in podelitvijo občinskih priznanj. Novi častni občan Medvod je postal prof. dr. Jože Duhovnik:


posnetek 98 KBNjegova poklicna in življenjska pot je izjemno bogata, vedno pa je aktivno deloval tudi v domači občini. Kot dejaven član nekdanjih organizacij Krajevne skupnosti Preska in Zbora krajevnih skupnosti Medvode je v času Občine Ljubljana Šiška sodeloval pri gradnji vaških vodovodnih sistemov Žlebe–Jeterbenk in Golo Brdo ter ceste Seničica–Golo Brdo. Bil je med najbolj zavzetimi zagovorniki in utemeljitelji ponovne ustanovitve Občine Medvode, dvakrat izvoljen za člana občinskega sveta, vodil prvi Odbor za razvoj občine Medvode ter bil član drugih odborov in komisij. Leta 1985 je kot vizionar ugotovil, da bi se hkrati s posodobitvijo telefonskega omrežja splačalo zgraditi še kabelski sistem, podobno vizionarska pa je bila tudi ideja o vzpostavitvi lokalne televizije, kjer še vedno deluje kot član Sveta zavoda Kabelska televizija Medvode. V bodoče si, kot član projektne skupini Poplave 2023, za Medvode želi predvsem poplavne varnosti:


posnetek 152 KBMlada upa Medvod sta postala Ana Veber in Nace Guzelj, medaljo pa sta prejeli Društvo za varovanje okolja in pomoč živalim v stiski Reks in Mila ter Župnijska Karitas Pirniče. Na petkovi slovesnosti so županu Nejci Smoletu predali novo, unikatno župansko verigo in na Sotočju odkrili skulpturo Krogla z jedrom kiparja Franceta Rotarja.

Praznični konec tedna se je v soboto nadaljeval s pohodom od Jakoba do Jakoba in koncertom skupine Mi2, zaključilo pa z včerajšnjo Urhovo nedeljo v Smledniku, kjer so predstavili tudi nov animiran dokumentarni film o občinskem zavetniku Jakobu Aljažu.ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE