Danes in jutri informativni dnevi

datum objaveObjavljeno / 14.02.2020 14:20

Danes in jutri potekajo po slovenskih srednjih šolah in fakultetah informativni dnevi! Pred osnovnošolci in dijaki je namreč čas, ko se bodo morali odločiti, kje bodo nadaljevali svoje šolanje! Informativni dan omogoča mladim, da pridejo v stik s profesorji in dijaki, zato je smiselno, da obiščejo šole, ki so jih umestili v ožji izbor. Izvedeli bodo, kako poteka pouk in kakšne interesne dejavnosti ponujajo na šoli, sovrstniki pa bodočim študentom in dijakom svetujejo, naj bodo pozorni tudi na medosebne odnose.

Informativni dan so pripravili tudi v škofjeloškem šolskem centru in gimnaziji. Gimnazija Škofja Loka ponuja kot edina gimnazija na Gorenjskem tudi program klasične gimnazije, imajo pa tudi prilagojen program za dijake s statusom športnika. V prihodnjem šolskem letu imajo na voljo skupaj 168 mest v šestih oddelkih.

Škofjeloški šolski center pa ima za prihodnje šolsko leto na voljo 440 mest, 110 na srednji šoli za lesarstvo in 330 na srednji šoli za strojništvo; na obeh vpisujejo tudi v program vajeništva. Na škofjeloški gimnaziji se bo popoldanski informativni dan začel ob 17-ih, v šolskem centru ob 15-ih, na obeh pa še jutri ob 9-ih

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE
Anketa

Glasujte za novo Sorino izbranko!

Anketa

Glasujte za novo Najboljšo domačo!