Dijaka Aleksander Kožuh in Matija Ravnik izdelala letos najboljša zaključna izdelka

datum objaveObjavljeno / 16.05.2024 14:05

Dijaka Aleksander Kožuh in Matija Ravnik izdelala letos najboljša zaključna izdelka

Dijaka Aleksander Kožuh in Matija Ravnik sta letošnja avtorja najboljših zaključnih izdelkov! Škofjeloška območna obrtno - podjetniška zbornica je namreč včeraj spet nagradila najboljša zaključna dela dijakov škofjeloškega šolskega centra. Aleksander Kožuh je izdelal predalnik:


posnetek 76 KBZa najboljši izdelek s področja strojništva pa je komisija prepoznala kitarski ojačevalnik, ki ga je izdelal Matija Ravnik:


posnetek 86 KBDrugo mesto s področja lesarstva je pripadlo Tilnu Kendi za jedilno mizo, s področja srtrojništva pa sta si drugo nagrado letos prislužila dva dijaka, Mario Pintar Kosem za high pivot pedalo in Jan Jančar za večnamenske transportne vilice. Tretjo nagrado sta osvojila Matic Pivk za obnovo Tomosovega mopeda APN4 in Tadej Filipič za pisalno mizo. Nagrado za inovativnost, ki jo podeljuje podjetje Tri krone iz Škofje Loke, pa je letos prejel Luka Ipavec, ki je skonstruiral, izdelal in programiral fizikalni sef.

Najboljšim sedmim dijakom je območna obrtno - podjetniška zbornica letos razdelila 2.300 evrov; predsednik zbornice Marko Lotrič:


posnetek 282 KBDirektor šolskega centra Martin Pivk je tudi letos ponosen na svoje dijake:


posnetek 98 KBŽupan Tine Radinja pa dodaja, da gre za še eno razstavo:


posnetek 220 KBRazstava zaključnih izdelkov, ki je pomemben del letošnjega tedna obrti in podjetništva na Loškem, bo v Sokolskem domu na ogled do 26. maja.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE