Gorenjski učenci prve triade in vrtčevski otroci se v torek vračajo v šolske klopi!

datum objaveObjavljeno / 21.01.2021 14:20

Gorenjski učenci prve triade in vrtčevski otroci se v torek vračajo v šolske klopi! Gorenjska je namreč ena od devetih slovenskih regij, ki je zaradi boljše epidemiološke situacije iz črne prešla v rdečo cono. V regijah z boljšo epidemiološko sliko bo omogočena tudi izvedba nujnih laboratorijskih vaj na fakultetah. Pouk na daljavo pa bo za vse učence in dijake v prihodnjem tednu še naprej potekal v jugovzhodni, posavski in goriški regiji, kjer ostajajo zaprti tudi vrtci. Pouk na daljavo bo še naprej potekal za osnovnošolce od 4. do 9. razreda, za dijake in študente, pa tudi v glasbenih šolah.

V ponedeljek bodo morali vsi zaposleni na hitro testiranje, pouk za učence prvih treh razredov osnovne šole pa bo od torka v devetih regijah potekal po modelu C, je na dopoldanski novinarski konferenci povedala šolska ministrica Simona Kustec:


posnetek 262 KBŠportna vzgoja bo potekala v telovadnicah, vendar se tudi tu skupine med seboj ne bodo smele mešati. Vsi zaposleni v vrtcih in šolah bodo morali obvezno nositi zaščitne maske, za učence pa bodo maske obvezne zunaj učilnice, izven tako imenovanega mehurčka. Spoštovati bo treba tudi vsa priporočila NIJZ-ja, je povedala Kustečeva, in dodala:


posnetek 171 KB

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE