Letošnji Teden slovenske drame je pod streho!

datum objaveObjavljeno / 09.04.2022 14:20

S podelitvijo nagrad se je v Kranju sinoči zaključil letošnji Teden slovenske drame! Gledalce je najbolj prepričala predstava "In stoletje bo zardelo. Primer Kocbek", ki je nastala v produkciji Anton Podbevšek Teatra in SNG Nova Gorica v sodelovanju s Cankarjevim domom in Galerijo Božidar Jakac.
Šeligovo nagrado za najboljšo uprizoritev tekmovalnega dela je prejela predstava Solo, v režiji Nine Rajić Kranjac, ki je nastala v produkciji Maske Ljubljana in Slovenskega mladinskega gledališča, Marjuta Slamič in Benjamin Krnetić pa sta bila proglašena za najboljša igralko in igralca 52. Tedna slovenske drame. Posebno nagrado je žirija namenila predstavi Under construction Gledališča Glej, nagrado za mladega dramatika je prejela Ela Božič za besedilo Interpretacija Sanje, Grumovo nagrado za najboljše novo dramsko besedilo pa Katarina Morano za besedilo Usedline.

V dvanajstih dneh festivalskega programa so si lahko obiskovalci ogledali osem predstav v tekmovalnem in pet v spremljevalnem programu, predstavo, namenjeno mlajšemu občinstvu, ter se udeležili devetih dodatnih dogodkov.

"V Prešernovem gledališču Kranj smo ponosni na odlično izvedbo festivala. Zahvaljujemo se vsem ustvarjalcem, producentom, sodelavcem in obiskovalcem, ki so z nami praznovali slovensko dramatiko. V ta nepredvidljiv in turbulenten čas smo skupaj vnesli nekaj miru, premisleka in čarobnosti gledališča," je ob koncu festivala povedal direktor Prešernovega gledališča Jure Novak.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE