Na poti na Komno zaradi zdravstvenih težav umrl hrvaški planinec

datum objaveObjavljeno / 13.08.2019 14:20

Pogled v črno kroniko nas tokrat pelje v gore. Na poti na Komno je včeraj umrl planinec s Hrvaške. Planinca je na poti obšla slabost in je kljub prvi pomoči ter oživljanju na kraju umrl. Policisti ob tem planince znova opozarjajo na previdno izbiranje poti, pa tudi na nevarnost pregrevanja, dehidracije in izčrpanosti zlasti v času višjih temperatur in sopare.

Policisti gorske enote so včeraj z nadzorniki Triglavskega narodnega parka preverjali opremljenost planincev na poti z Vršiča proti Zavetišču pod Špičkom in zelo zahtevnemu Jalovcu. Jutranji planinci so bili vsi ustrezno opremljeni, slabše pa so za varnost skrbeli tisti, ki so vzpon začeli šele dopoldan in so s slabšo opremo hodili v hujši vročini.

Sicer pa so gorenjski policisti včeraj našteli kar 16 prometnih nesreč, štiri so se končale s poškodbami, hujše pa je dobila kolesarka, ki je padla na Jesenicah.

Črna kronika včerajšnjega dne nas vodi tudi v Škofjo Loko. Škofjeločan je nasilen že doma, potem pa se je brez veljavnega vozniškega dovoljenja odpeljal. Policisti so ga izsledili, mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil, in mu v nadaljevanju zasegli še vozilo. Razgrajal je tudi pred policisti, ti pa so ga pridržali do streznitve.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE
Najboljša domača

Glasujte za novo Najboljšo domačo!

Sorina izbranka

Glasujte za novo Sorino izbranko!