Osnovnošolci so danes tudi v Škofji Loki opozarjali voznike, naj ne vozijo alkoholizirani!

datum objaveObjavljeno / 08.11.2019 14:20

Osnovnošolci so danes tudi v Škofji Loki opozarjali voznike, naj ne vozijo alkoholizirani!


posnetek 14 KBTako se je osnovnošolka Anja danes dopoldan zahvalila vozniku, ki ga je ustavila policistka in je napihal 0,0. Osnovna šola Škofja Loka Mesto se je namreč pridružila akciji policije in nacionalnega inštituta za javno zdravje "Otroci za varnost v prometu". Že v začetku septembra so na inštitutu razpisali likovni natečaj, otroci pa so v šoli risali in se pogovarjali o problematiki alkohola v prometu. Mentorica Klara Kovačič:


posnetek 128 KBAkcija je danes potekala ob parkirišču pri Tehniku, policistka Jana je voznikom dala pihati, tistim, ki jim je test alkoholiziranosti pokazal 0,0, pa je poklonila letak za sodelovanje v žrebanju za vstopnice za koncert policijskega orkestra, otroci pa so jim predali svojo risbico in letak s pozivom, da naj ne pijejo, kadar vozijo.

Akcija je sicer danes dopoldan potekala v Škofji Loki, pa tudi pred kranjskima osnovnima šolama Staneta Žagarja in Predoslje ter v Voklem in na zgornjem Gorenjskem. In kaj nam vsem skupaj še posebej sedaj, ko se bliža Martinovo, polagajo na srce loški osnovnošolci?


posnetek 89 KB

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE