Policisti obravnavali več prometnih nesreč in prehitrih voznikov

datum objaveObjavljeno / 06.04.2021 14:20

Kar nekaj dela pa so imeli v zadnjih dneh tudi policisti. Gorenjski so v zadnjih dveh dneh obravnavali osem prometnih nesreč, na srečo le eno s telesnimi poškodbami. Kar 14 krat so jih klicali zaradi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in trikrat v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa so obravnavali še eno tatvino. Škofjeloški policisti so v nedeljo obravnavali še prijavo o najdbi starega neeksplodiranega predmeta, ki so ga strokovnjaki civilne zaščite varno uničili. Ob vsem že povedanem, pa so gorenjski policisti včeraj poostreno merili še hitrost na avtocesti in odkrili 41 prekoračitev, med njimi tudi voznika, ki je vozil s hitrostjo 209 km/h.

Iz policijske uprave Ljubljana pa so sporočili, da se je danes nekaj pred 9. uro zjutraj, na cesti Medvode - Kranj, zgodila hujša prometna nesreča, v kateri sta bila po prvih podatkih udeležena voznika tovornega in osebnega vozila. Cesta Kranj - Medvode je pri Jeprci še vedno ostaja zaprta, obvoz je urejen po lokalnih cestah.

Glede na snežne razmere, ki povzročajo številne težave na vseh cestah, pa policisti voznike opozarjajo na dodatno previdnost - naj zmanjšajo hitrost, povečajo varnostno razdaljo, pozorno spremljajo promet in okolico, naj se od doma odpravijo le, če je to zares nujno in seveda le z ustrezno zimsko opremo.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE