Poplavna zaščita Železnikov - pri obvozni cesti se projekt premika naprej!

datum objaveObjavljeno / 07.04.2021 14:20

Poplavna zaščita Železnikov - pri obvozni cesti se projekt premika naprej!

Jeseni bo minilo že 14 let, kar so katastrofalne poplave močno prizadele Železnike in celotno Selško dolino. Vse od takrat država snuje protipoplavne ukrepe, letos pa naj bi se končno začela tudi gradnja. Čeprav je državna revizijska komisija ugodila pritožbi kranjskega podjetja VGP glede referenčnih pogojev in bo direkcija za vode objavila nov razpis za gradnjo vodno-gospodarskih objektov v okviru 2. sklopa protipoplavne zaščite, pa postopki za gradnjo obvozne ceste tečejo, pravi župan Anton Luznar:


posnetek 141 KBPri drugi fazi, ki zajema gradnjo zadrževalnika pod Sušo, pa so se uspeli dogovoriti za kolesarsko povezavo od Plenšaka do Zalega Loga, ki bo tekla na območju prestavitve regionalne ceste preko zadrževalnika, kar bosta plačali direkciji za vode in infrastrukturo. Objavljeno je bilo tudi javno naročilo za idejne projekte za nekatere dodatne ukrepe v zvezi s protipoilavnimi ureditvami:


posnetek 215 KBDirekcija za vode odkupuje tudi malo hidroelektrarno Fužina. Če bo prišlo do odkupa, bo to povzročilo še dodatne spremembe projekta, pravi Luznar:


posnetek 246 KB

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE