Projekt poplavne varnosti v Železnikih je ogrožen,

datum objaveObjavljeno / 12.12.2019 14:20

Projekt poplavne varnosti v Železnikih je ogrožen,

Kot smo že poročali, je izvedba projekta zagotavljanja poplavne varnosti v Železnikih ponovno ogrožena! Upravno sodišče je namreč na podlagi tožbe ene od občank odpravilo okoljevarstveno soglasje za prvo fazo protipoplavnih ukrepov v Železnikih in izgradnjo obvoznice ter zadevo vrnilo v ponovni postopek. Informacijo o tem so številnii domačini sprejeli z zaskrbljenostjo, zato so se konec novembra povezali v civilno iniciativo. Z njo opozarjajo na škodo, ki nastaja z zavlačevanjem izvajanja protipoplavne zaščite, pravi Aleš Primožič:


posnetek 131 KBCilj civilne iniciative je v prvi vrsti obveščati občane Železnikov o aktivnostih pri protipoplavni varnosti. Doslej so zbrali že več kot tisoč podpisov podpore, z občino in krajevno skupnostjo pa so se dogovorili:


posnetek 148 KBPobudi se pridružujejo tudi v Domelu. Kot največji delodajalec v Železnikih bodo apelirali na pristojna ministrstva, da se postopki pridobivanja dovoljenj in soglasij pospešijo ter da se projekt zaključi v predvidenem roku. Sicer pa je direkcija za vode v tem tednu prevzela oadministratorske pravice za objave na portalu poplavna-varnost.si/zelezniki/, na katerem naj bi že v tem tednu pričeli objavljati novice in odgovarjati na vprašanja.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE