Projekt Šola prenove za nove generacije je zaključen!

datum objaveObjavljeno / 18.04.2024 14:05

Projekt Šola prenove za nove generacije je zaključen!

V Škofji Loki je včeraj potekalo zaključno dejanje projekta Šola prenove za nove generacije! Dvoletni projekt, ki so ga skupaj s šestimi partnerji zastavili v združenju zgodovinskih mest, financiran pa je bil iz norveškega finančnega mehanizma, je iskal načine, pravi generalna sekretarka združenja Mateja Hafner Dolenc:


posnetek 120 KBNajprej so raziskali učne programe, na osnovi tega pa pripravili priročnike za posamezne triade, v katerih so vsebine kulturne dediščine opredeli za kar 18 različnih predmetov, razvijali pa so tudi didaktične pripomočke. Na osnovni šoli Ivana Groharja so tako postavili kotiček, ki so ga poimenovali "pod Homanovo lipo", združenje pa je dobilo svoje prostore oziroma učni laboratorij na škofjeloškem Mestnem trgu. Kot pravi podžupanja Tina Teržan, je Škofja Loka:


posnetek 204 KBV Sloveniji smo lahko še posebej ponosni na našo kulturno dediščino, pa dodaja Herman Baskar, namestnik veleposlanika Kraljevine Norveške:


posnetek 221 KB/PREVOD: Mislim, da ste še posebej tu v Sloveniji lahko ponosni na dediščino, zato je pomembno, da jo prenesete na nove generacije. Veliko sem potoval po vaši deželi, tudi v Novi Gorici, ki bo evropska prestolnica kulture leta 2025. Tudi tam je viden interes za kulturo; veliko je tega, na kar ste lahko ponosni, in imate veliko tega, kar lahko prenesete mladim.

Prav zato je bila tudi želja sodelujočih v projektu Šola prenove za nove generacije, pravi Mateja Hafner Dolenc, da bi rezultati projekta živeli tudi po njegovem uradnem zaključku:


posnetek 102 KB

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE