Radioplayer prinaša sodobno uporabniško izkušnjo, ki je podobna na vseh podprtih napravah. Za slovenske uporabnike je aplikacija že na voljo za mobilne telefone Android in Apple, kmalu bo tudi na pametnih zvočnikih in televizorjih. Že danes lahko Radioplayer namestite na Apple TV, v kombinaciji s telefonom pa sta podprti tudi rešitvi za povezane avtomobile: Android Auto in Apple CarPlay. Radioplayer omogoča poslušanje radia v živo in na zahtevo (podkasti).
V aplikaciji Radioplayer je večina slovenskih radijskih postaj. Gre namreč za razvojni projekt, ki ga podpira večina slovenskih (in tudi evropskih) držav. Partnerji v projektu se strinjajo, da je na področju tehnologij dobro sodelovati, tekmovati pa na področju vsebin.
Prihodnost Radioplayerja
Konzorcij evropskih radijskih postaj, ki združuje tako javne kot komercialne radijske postaje, želi z razvojem v aplikacije razvijati storitev, ki bo primerljiva s podobnimi rešitvami za poslušanje pretočne glasbe. Velikost skupine radijskih postaj omogoča tudi, da skupaj sooblikujejo prihodnost radia v avtomobilu. Na preseku različnih tehnologij, tradicionalnega omrežja FM, digitalnega DAB+ ter internetnega oddajanja je Radioplayer tista rešitev, ki prinaša nemoteno poslušanje radia ne glede na tehnologijo.
Izberite Radioplayer

Aplikacija je na voljo v trgovinah Android Play in App Store. Po namestitvi mora uporabnik izbrati državo. Aplikacija je prevedena v slovenščino, pri čemer se upoštevajo nastavitve telefona oziroma operacijskega sistema. Uporabniki iPhonov morajo tako v regionalnih nastavitvah prednostno izbrati slovenski jezik (Settings – General – Language & Region).