V kranjski občini oblikovali centralni čakalni seznam predšolskih otrok!

datum objaveObjavljeno / 20.05.2020 14:20

V kranjski občini oblikovali centralni čakalni seznam predšolskih otrok!

V kranjski občini so oblikovali centralni čakalni seznam predšolskih otrok! Javni vrtci in vrtci s koncesijo na območju Mestne občine Kranj so za prihodnje šolsko leto razpisali 577 prostih mest. Po vpisu, ki je potekal v začetku marca, je v vrtce na novo sprejetih 520 otrok, na centralnem čakalnem seznamu pa trenutno ostaja 49 otrok iz kranjske občine, ki bodo s 1. septembrom izpolnili starostni pogoj za sprejem v vrtec.

Bodo pa v mestni občini Kranj kasneje odprli še dva oddelka prvega starostnega obdobja za tiste otroke, ki bodo pogoj za vključitev v vrtec izpolnili med šolskim letom. Enoti Kranjskih vrtcev, Mojca in vrtec pri podružničbni šoli Center, bosta med šolskim letom za te otroke odprli vsaka po en oddelek za otroke I. starostnega obdobja. Oddelka bodo odprli, ko bodo zasedena trenutna prosta mesta in bo število otrok takšno, da bodo lahko oddelka tudi odprli.

V času vpisa, ki je potekal med 2. in 11. marcem, so kranjski vrtci prejeli skupno 731 vlog. 536 jih je prispelo za prvo, 186 za drugo starostno obdobje, devet vlog pa za razvojni oddelek. V primerjavi z lanskim šolskim letom so prejeli 38 vlog več, od tega devet več, medtem ko bo šlo 1. septembra iz vrtcev v šolo predvidoma 524 otrok, kar je 18 manj kot lani.

Na kranjski občini so oblikovali tudi centralni čakalni seznam, ki je obbjavljen tudi na občinski spletni strani.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE