V Kranju že 127 prostovoljcev; zavetišče za brezdomce dela, poskrbljeno tudi za odvisnike!

datum objaveObjavljeno / 25.03.2020 14:20

V Kranju že 127 prostovoljcev; zavetišče za brezdomce dela, poskrbljeno tudi za odvisnike!

V Kranju skrbi za pomoč na domu, oskrbo s paketi z najnujnejšimi živili ali nujno varstvo otrok že 127 prostovoljcev, svojo pomoč pa je ponudila še humanitarna organizacija Merhamet. Kot smo pa že poročali, so vsi prostovoljci opremljeni z rumenimi jopiči z oznakami kranjske občine in civilne zaščite ter identifikacijskimi izkaznicami.

Delo v kranjskem zavetišču za brezdomce, s projektoma Razdelilnica hrane in Viški hrane, zaenkrat poteka nemoteno. Razdelilnica hrane razdeli dnevno okoli 90 obrokov, v projekt Viški hrane je vključenih približno 110 posameznikov, 45 družin. Sicer pa zavetišče zaenkrat ni polno zasedeno, polne so le ženske kapacitete, pripravljeno imajo tudi sobo za izolacijo. Kakor pa z obžalovanjem opažajo zaposleni, večina brezdomcev ne upošteva navodil, s čimer ogrožajo sebe, uporabnike, pa tudi zaposlene, ki se težko v celoti zaščitijo.

Poskrbljeno je tudi za odvisnike. Dnevni center za odvisnike je po navodilih sicer zaprtt, vendar so v stiku z njimi pred videoklepeta, odprt je tudi Reintegracijski center (RC) za bivše odvisnike. V nobenem od programov sicer za zdaj niso zaznali obolenja.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE
Najboljša domača

Glasujte za novo Najboljšo domačo!

Sorina izbranka

Glasujte za novo Sorino izbranko!