V Medvodah potrdili predlagane spremembe Odloka za odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča

datum objaveObjavljeno / 12.12.2019 14:20

V Medvodah potrdili predlagane spremembe Odloka za odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča

8. seja občinskega sveta v Medvodah je uspešno pod streho! Največ razprave je, pričakovano, prinesla točka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča. Župan Nejc Smole:


posnetek 108 KBZaradi sprememb, ki jih je napovedoval predlog odloka, se je že pred sejo pri medvoškem drsališču zbralo približno 40 predstavnikov civilne iniciative, ki so z dvema predstavnikoma na seji dobili tudi besedo. Osrednja težava je, pravi župan, celostna sprememba odloka:


posnetek 238 KBPo obsežni razpravi je bil odlok z 18 glasovi za in 1 proti, sprejet. Seveda pa bodo proučili pripombe občanov - na javni razgrnitvi so jih zabeležili okoli 1200, zlasti tistih, ki sicer imajo stavbna zemljišča, pa na njih ne morejo zidati. Župan Smole še dodaja:


posnetek 136 KBPoleg točke o nadomestilu za uporabo stavbnih zemljišč pa so svetniki in svetnice zeleno luč prižgali tudi rebalansu letošnjega in predlaganim spremembam proračuna za prihodnje leto, pravilniku za podeljevanje nagrad študentom ter načrtovanemu letnemu programu športa.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE