V Škofji Loki voznik trčil v motorista; na Gorenjskem 4 prometne nesreče s telesnimi poškodbami

datum objaveObjavljeno / 04.08.2022 14:20

V Škofji Loki voznik trčil v motorista; na Gorenjskem 4 prometne nesreče s telesnimi poškodbami

V Škofji Loki je včeraj zvečer voznik z osebnim avtomobilom na obvoznici, za predorom Sten, trčil v motorista pred seboj, ki se je pri tem huje poškodoval. Policisti vodijo proti vozniku postopek zaradi kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je pregloboko pogledal v kozarec. Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled.

Na Gorenjskem so se sicer včeraj zgodile štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V Kranju sta bila v nesreči udeležena voznik osebnega avtomobila in rolkar, v Jelendolu je prehitri kolesar z makadamske ceste zapeljal na brežino globoko pod cesto, še en kolesar pa je padel v Kranju.

Tako kot število prometnih nesreč še vedno rase tudi število prometnih prekrškov. Kranjski in gorenjski prometni policisti so včeraj samo v nekaj urah iz prometa izločili kar pet udeležencev; štirje - dva kolesarja, mopedist in voznik avtomobila - so vozili pod vplivom alkohola, še en kolesar pa je bil pod vplivom drog. Najvišjo stopnjo alkohola so izmerili pri kolesarju, in sicer 0,92 mg/l alkohola.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE