Včeraj se je sestal medvoški občinski svet!

datum objaveObjavljeno / 21.05.2020 14:20

Včeraj se je sestal medvoški občinski svet!

Včeraj popoldan se je sestal medvoški občinski svet, tokrat zaradi varnostnih ukrepov v tamkajšnji športni dvorani. Poveljnik občinske Civilne zaščite Franci Jarc je poročal o ukrepih, ki so jih v medvoški občini uvedli za preprečevanje širjenja koronavirusne epidemije. Svetnice in svetniki so se strinjali, da je bil odziv občine hiter in primeren ter učinkovit. Župan Nejc Smole se je zahvalil vsem, ki so sodelovali:


posnetek 271 KBSvetnice in svetniki so potrdili tudi uporabo sredstev proračunske rezerve za financiranje izdatkov, povezanih z izvajanjem ukrepov preprečevanja širjenja COVID-19 in blažitev posledic razglasitve epidemije do višine 60 tisoč evrov. Najemnike poslovnih prostorov, ki so v lasti občine ali krajevnih skupnostih, pa v času epidemije svoje dejavnosti niso mogli opravljati, so tudi oprostli plačila najemnin. Za to bodo morali vložiti pisno vlogo.

Na seji so po skrajšanem postopku potrjevali tudi dopolnitev odloka o občinskem prostorskem načrtu, potrdili so še zaključni račun in poročili o lani izvedenih ukrepih iz akcijskega načrta lokalnega energetskega koncepta ter o vzdrževanju občinskih cest v lanskem letu.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE