Več tisoč obiskovalcev je včeraj v Dražgošah počastilo spomin na dražgoško bitko

datum objaveObjavljeno / 13.01.2020 14:20

Več tisoč obiskovalcev je včeraj v Dražgošah počastilo spomin na dražgoško bitko

Več tisoč obiskovalcev je včeraj v sončnih Dražgošah, s 63. prireditvijo Po stezah partizanske Jelovice, počastilo spomin na znamenito dražgoško bitko. Letos namreč mineva 78 let od bitke ter 75 let konca druge svetovne vojne! Na to, da se je slovenska partizanska vojska uprla okupatorju, pravi predsednik Organizacijskega komiteja prireditve generalmajor Ladislav Lipič, moramo biti ponosni:


posnetek 111 KBPesnik Ervin Fritz pa je v nagovoru zbranim izpostavil pomen narodnoosvobodilnega boja in dobrobiti socializma. Posebej pa je okrcal neoliberalni kapitalizem:


posnetek 141 KBSvoj nagovor je končal s pesmijo, pred tem pa dodal : "Kdo nam je vsilil življenje, v katerem se toliko ljudi neznosno otepa z revščino? Slovenci visoko cenimo solidarnost in enakost in veliko nam je do tega, da lahko delamo, da se naši otroci lahko izobražujejo, da za pošteno delo in pošteno izobrazbo in znanje tudi pošteno zaslužimo. Zato zahtevamo državo, ki nam bo zagotavljala človeka vredno življenje!"

V Dražgoše je včeraj vodilo tudi kar 10 pohodov, ki se jih je udeležilo tisoč pohodnikov. Na 41. pohod s Pasje ravni, ki je na pot krenil opolnoči, v organizaciji škofjeloškega planinskega društva, se je podalo 297 pohodnikov.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE