Zadrževalnik pod Sušo bodo začeli graditi prihodnje leto!

datum objaveObjavljeno / 10.06.2021 14:20

Zadrževalnik pod Sušo bodo začeli graditi prihodnje leto! Pogodbo za projektiranje in gradnjo so podpisali včeraj v Železnikih, gre za 2. fazo protioplavne ureditve Selške Sore, ki je, pravi direktor direkcije za vode Roman Kramer:


posnetek 80 KBZadrževalnik pod Sušo bo projektiral in gradil Kolektor Koling, skupaj s Kostakom in RGP-jem. Marko Trampuž:


posnetek 175 KBŽupan Anton Luznar je zadovoljen, da se poplavna zaščita Železnikov po skoraj štirinajstih letih od katastrofalnih poplav vendarle premika. Državni prostorski načrt je bil sprejet šest let po poplavah, prva predstavitev projekta je sledila spomladi leta 2018, prva pogodba za gradnjo pa je bila podpisana včeraj. Dogovorili so se tudi s krajani Zalega Loga, ki so projektu sprva, kot je bil načrtovan, nasprotovali:


posnetek 229 KBZadrževalnik pod Sušo je ocenjen na 17 milijonov evrov, prav toliko kot poplavne ureditve v okviru prve faze, projekt pa bodo plačali z evropskimi in državnimi sredstvi. Če bi pri pripravi celotnega projekta že od vsega začetka sodelovala tudi lokalna skupnost, potem bi bila lahko poplavna varnost zagotovljena že prej, še dodaja direktor direkcije za vode Kramer:


posnetek 211 KBVodne ureditve v okviru prve faze, od Alplesa do Jesenovca, naj bi začeli graditi že poleti, v začetku prihodnjega leta pa naj bi se začela tudi gradnja obvozne ceste. Železniki morajo biti poplavno varni konec leta 2023

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE