Novo sporočilo župana občine Škofja Loka

datum objaveObjavljeno / 20.03.2020 14:17

KORONAVIRUS – prepoved gibanja in zbiranja na javnih površinah

V Sloveniji in s tem tudi v Škofji Loki so uvedeni novi vladni ukrepi. Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije koronavirusa je do nadaljnjega prepovedano gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah.

 Izjema so storitve za nujne primere, dostop do službe, lekarn ter drogerij in do najbližje trgovine z živili ali bencinske črpalke, banke, pošte. Dovoljena je tudi kmetijska neposredna prodaja. Prav tako je dovoljeno gibanje po parkih in sprehajalnih površinah – toda le posamično ali za družine, ki živijo skupaj. Dovoljuje se tudi gibanje skupinam sodelavcev do največ pet oseb, če uporabljajo skupni osebni transport za prevoz na delo ali so vpoklicani za opravljanje nalog v okviru Civilne zaščite.  

Še vedno velja, da so nenujne trgovine in lokali zaprti.

 Vstop v trgovine je omejen.

 

Velja prepovedi kurjenja v naravnem okolju.

 

V teh dneh naš Občinski center pomoči sprejema številne prijave prostovoljcev, kar je lep izkaz pripravljenosti pomagati. Pomoč prostovoljk in prostovoljcev bo v prihodnjih tednih zelo potrebna.

 

Trenutno potrebujemo:

  • Vse, ki imajo možnost ponuditi stanovanje oziroma sobo zdravnikom in zdravstvenemu osebju. Prosimo, da pišejo na info@skofjaloka.si. Bližina ZD je prednost.

 

  • Prav tako vabimo, da se javijo posameznice in posamezniki, ki imajo potrebna znanja za pomoč ljudem v stiski po telefonu.

 

Opozarjate znance in sosede na dosledno upoštevanje razdalje, pravil in priporočil. 

 

Občinski center za pomoč je na voljo na telefonski številki 04 5112 397 in na elektronskem naslovu: info@skofjaloka.si

Informacije o koronavirusu so na voljo na brezplačni telefonski številki: 080 1404 vsak dan med 8. in 20. uro, na gov.si in nijz.si. Relevantne informacije za občanke in občane pa tudi na občinski spletni strani, na FB in IG strani Občine Škofja Loka. Za dodatne informacije se lahko obrnete ne e-naslov: info@skofjaloka.si.

Tine Radinja župan

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE
Najboljša domača

Glasujte za novo Najboljšo domačo!

Sorina izbranka

Glasujte za novo Sorino izbranko!