Občina Škofja Loka vabi na javno razpravo o celostni prometni strategiji ter poziva k izpolnjevanju ankete

datum objaveObjavljeno / 11.06.2024 09:08

Občina Škofja Loka vabi na javno razpravo o celostni prometni strategiji ter poziva k izpolnjevanju ankete.

O izzivih na področju hoje, kolesarjenja, javnega potniškega prometa in vožnje z osebnimi vozili ter viziji prometa v Škofji Loki se želimo z občankami in občani pogovoriti tudi osebno. S tem namenom organiziramo dve javni razpravi in vse vabimo k udeležbi:

- v ponedeljek, 17. junija 2024, ob 17. uri v Škofji Loki v prostorih Miheličeve galerije v Kašči, Spodnji trg 1, Škofja Loka
- v četrtek, 11. julija 2024, ob 17. uri v Sv. Duhu v prostorih Kulturnega doma Sv. Duh, Sv. Duh 10, Sv. Duh
Javno razpravo bo vodil IPoP - Inštitut za politike prostora ob podpori Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) in Ljubljanskega urbanističnega zavoda (LUZ), partnerjev v konzorciju za izdelavo OCPS Škofljica.

Rezultati javnih razprav, spletne javne razprave in ankete bodo ključni pri nadaljnjem oblikovanju OCPS Škofja Loka. V strategiji bodo imeli prednost mehki ukrepi, ki ne vključujejo gradnje in trajnostni potovalni načini, ki nadomeščajo uporabo avtomobilov.

Prav tako vas vabimo k izpolnitvi ankete o prometu v naši občini.

Katere poti so znotraj naše občine najpomembnejše in komu naj se v prometu omogoči več prostora - pešcem, kolesarjem, JPP ali avtomobilom? Z odgovori na nekaj ključnih vprašanj o prometu nam boste pomagali opredeliti glavna področja ukrepanja v občini Škofja Loka.

K izpolnjevanju ste vabljeni vsi člani gospodinjstva. Obiščite povezavo https://1ka.si/skofjalokapromet
Veseli bomo, če k sodelovanju spodbudite še koga.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE