Ogled zeliščnega vrta in kmetije Majnika

datum objaveObjavljeno / 13.05.2024 13:33

Ogled zeliščnega vrta in kmetije Majnika

Kmetijsko gozdarski zavod Kranj vabi na ogled zeliščnega vrta in kmetije Majnika v Žiče v četrtek, 23. maja ob 6.30 uri izpred parkirišča Mercator center Kranj Savski otok (Stara cesta 25).
Ogled zeliščnega vrta in kmetije Majnika v Žiče: ga. Majda in ga. Katja Temnik nam bosta predstavili tehnologijo pridelave in predelave zelišč na njihovi kmetiji. Ogledali si bomo njihov zeliščni vrt, ki se razprostira na 0,5 ha v katerem raste preko 160 zelišč, sušilnico za sušenje zelišč in prodajni kotiček v katerem tržijo zeliščne soli, čaje, hidrolate, macerate, kalčke,… Nekaj malega bomo tudi poskusili.
Voden ogled vrta zdravilnih in aromatičnih rastlin pod vodstvom mag. Nataše Ferant na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v Žalec v katerem raste preko 70 različnih vrst rastlin, ki jih vzgajajo iz lastnega semena in potaknjencev. Po ogledu bo možen tudi nakup sadik zelišč z EKO certifikatom.
Udeležba je namenjena nosilcem ter članom kmetij, ki se ukvarjajo s pridelavo zelišč in začimb, predelavo zelišč in začimb in tudi ostalim, ki bodisi razmišljate o tej dejavnosti in seveda tudi gospodinjam, ki jih ta tematika zanima.
Cena: ob udeležbi 30 oseb 47 €/osebo, 40 oseb 42 €/osebo, 50 oseb 39 €/osebo in vključuje avtobusni prevoz, ogleda z degustacijo in kosilo.
Prijave za udeležbo sporočite Vanji Bajd Frelih na tel. 04/5112701 ali e-naslov vanja.bajd-frelih@kr.kgzs.si in Ani Beden na tel. 04/5353617 ali ana.beden@kr.kgzs.si do 21.5.2024.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE