Pohod v Pokljuško sotesko

datum objaveObjavljeno / 31.07.2020 09:44

Pohod v Pokljuško sotesko

ODSEK ZA VARSTVO GORSKE NARAVE Planinskega društva Škofja Loka vabi na pohod v Pokljuško sotesko, ki bo v soboto, 8. avgusta ob 7.00 s parkirišča nasproti avtobusne postaje Škofja Loka.
Prevoz s posebnim avtobusom, prijave pa sprejemajo v pisarni društva do četrtka, 6. avgusta do 13. ure ali na telefonski številki 051-332-777.
Tura je nezahtevna, hoje je za 4 do 5 ur.
Priporočljiva oprema so pohodne palice, oblačila primerna vremenski napovedi. Obvezna maska za vožnjo z avtobusom, malica pa je iz nahrbtnika.

Mimo Bleda se boste zapeljali do vasi Krnica, kjer se začne dolina Radovne. Ob koncu vasi se po približno kilometru makadamske poti pripeljete do parkirišča, kjer se začne pešpot po Pokljuški soteski. Zanjo pravijo, da je ena najlepših suhih sotesk v tem delu Evrope. Soteska namreč nima stalnega vodnega toka in je prehodna kar po dnu. Spet boste lahko opazovali čudovita in mogočna dela narave. Na koncu soteske se boste čez Šuštarjev rovt in Staro Pokljuko vrnili na izhodišče.
Hoja je prijetna in ne preveč naporna, le na nekaterih mestih je treba malo popaziti zaradi kamenja. Priporočljiva je dobra planinsko obutev.
Domov se boste vrnili v popoldanskih urah.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE