Sporočilo Civilne zaščite občine Gorenja vas Poljane!

datum objaveObjavljeno / 20.03.2020 10:56

Sporočilo poveljnika Civilne zaščite občine Gorenja vas Poljane Primoža Kokalja:

V Občini Gorenja vas - Poljane smo sprejeli vse potrebne ukrepe za varnost občanov v skladu z državnimi odloki.

Poudaril pa bi, da je bil v začetku tedna vzpostavljen Občinski center za pomoč, ki bo skrbel za oskrbo občanov v nujnimi prehranskimi, higienskimi in zdravstvenimi izdelki. Prostovoljci, ki bodo delovali v okviru centra, ko bodo izkazane potrebe, bodo poskrbeli za oskrbo občanov v samoizolaciji oz. karanteni, in sicer za tiste, ki nimajo svojcev ali druge osebe, ki bi jim lahko priskočila na pomoč pri zagotovitvi nujnih izdelkov. Izpostavljam kontaktne podatke občinskega centra za pomoč: TEL. ŠT.: 04/51-83-120 in E-NASLOV: cz@obcina-gvp.si. Veseli bomo, če se na prej navedeno telefonsko številko ali elektronsko pošto javijo tudi zdravi občani, ki ne spadajo v rizično skupino (starejši, kronično bolni), in bi želeli pomagati občanom, ki bodo potrebovali pomoč, kot prostovoljci.

Naj še enkrat spomnim, da Zdravstvena postaja v Gorenji vasi v teh razmerah deluje s spremenjenim načinom in obsegom dela. Vhod v zdravstveno postajo je zaprt, vstop je mogoč le preko enotne vstopne točke zgolj za nujne primere naročenih pacientov. Vzpostavljena je nova enotna tel. št. vseh ambulant, vključno s pediatrično ambulanto. Ta je 031/609-227. Tudi občani s sumom na okužbo naj pokličejo na navedeno telefonsko številko, kjer jim bodo dali nadaljnje napotke in jih usmerili na vstopno točko za kužne paciente.

Aktualne informacije v zvezi z ukrepi in dogajanjem, povezanim s COVID-19, v občini Gorenja vas – Poljane so dnevno objavljene tudi na spletni strani občine, tako da pozivamo občane, da se informirajo preko spletne strani.

Za vse dodatne informacije smo na voljo v štabu Civilne zaščite Občine Gorenja vas - Poljane, in sicer na tel. št. 04/51-83-120 in E-NASLOVU: cz@obcina-gvp.si.

Občane pozivam še, da dosledno upoštevajo med drugim tudi naslednja dva ukrepa:

  • da ne uporabljajo otroških in športna igrišča, ki so sicer od 16. 3. dalje zaprta, ter 
  • upoštevanje prepovedi uporabe odprtega ognja v naravnem okolju, da zmanjšamo možnosti za nastanek in širjenje požarov v naravnem okolju ter posledično zagotovimo operativno delovanje gasilskih enot.

Pozivam vse tiste, ki smo zdravi, da pazimo na to, da zdravje ohranimo, pri čemer je seveda najpomembnejše samozaščitno ravnanje. To je tudi edina možnost pri zaščiti najranljivejših posameznikov med nami – starejših in kronično bolnih. In pa še, da v teh res skrajnih razmerah – ostanemo mirni in preudarni.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE
Najboljša domača

Glasujte za novo Najboljšo domačo!

Sorina izbranka

Glasujte za novo Sorino izbranko!