Letošnja košarkarska sezona v Sloveniji tudi uradno zaključena!

datum objaveObjavljeno / 20.03.2020 14:20

Letošnja košarkarska sezona v Sloveniji tudi uradno zaključena!

Člani izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so na dopisni seji sprejeli odločitev, da so tekmovanja v vseh ligah in starostnih kategorijah pod okriljem zveze za sezono 2019/2020 z današnjim dnem (s petkom, 20. marcem) uradno zaključena.

V prvi košarkarski ligi tako končni vrstni red ni določen; ne bo niti prvaka lige kot tudi nobena ekipa ne bo izpadla iz tekmovanja. V drugi ligi se končni vrstni red določi po trenutno 20 odigranih kolih. Prvouvrščena ekipa je kranjski ECE Triglav, ki napreduje v Ligo Nova KBM, iz 2. slovenske košarkarske lige pa izpadejo Parklji in Ljubljana.

V ligi za prvaka tretje košarkarske lige sta bili odigrani le dve koli od predvidenih osmih. V 2. ligo se tako uvrstijo prvaki 1. dela tekmovanja, in sicer Nova Gorica mladi, AKK Branik Maribor in Litija,iz tekmovanja 3.lige pa ne izpade nobena ekipa. Iz četrte se v tretjo ligo uvrstita prvaka 1. dela tekmovanja, in sicer Vrtine Palir Prebold 2014 in Vrhnika.

V ženski prvi košarkarski ligi pa je prvak tekmovanja trenutno prvourščena ekipa ŽKK Cinkarna Celje.

V tekmovalni sezoni 2020/2021 bodo v članski kategoriji sodelovale ekipe, ki bodo izpolnjevale pogoje za nastop v posameznem rangu tekmovanja.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE