V Kranju so padali rekordi

datum objaveObjavljeno / 06.06.2023 14:20

V Kranju so padali rekordi

V nedeljo (4.junija) se je v središču Kranja zbrala množica tujih in slovenskih ultramaratoncev, ki so tekmovali na tekaški prireditvi I FEEL SLOVENIA12RUN (v teku na 6 in 12 ur). Hkrati je potekalo tudi drugo državno prvenstvo na 12 ur ter prvenstvo Bosne in Hercegovine na 6 ur.

Na štartu je bilo skoraj 140 tekačev iz več kot 20 držav, tekme pa so se udeležili tudi najboljši tuji ultramaratonci, med njimi Poljak Piotrowski, Italijan Visintini, Hrvat Pavle Kruljac ter lanski zmagovalec Uroš Srnec.

V teku na 12 ur je med ženskami zmagala Italijanka Annalisa Fitti, ki je pretekla skoraj 133 kilometrov, med moškimi pa je z dobri,mi 161 kilometri na 12 ur slavil Švicar Pascal Rüeger. tekma je po 8 letih dobila tudi novega rekorderja; Švicar je za dobrih osem kilometrov izboljšal rekord tekme, ki ga je leta 2015 postavil Italijan Marco Bonfiglio.

Zmagovalec 6-urnega teka je Mladen Stevanović iz BiH, ki je pretekel dobrih 85 km, med ženskami pas slabimi štirimi kilometri manj Italijanka Silvia Luna.

ARHIV
Prelistajte arhiv Radia Sora
ISKANJE